TROLLFJELL

Dette er boka med sagnet om De syv søstre, Lekamøya og Vågakallen. En fantastisk historie som kan sees i virkelige fjellprofiler. Her er fotos fra de aktuelle virkelige fjell hvor det er manipulert inn sagnfigurer. Boka er rikt illustrert med over 100 fotos, og en dialektisk språkdrakt.
Om du blar litt i bildene nederst på siden, så vil du se noen eksempeloppslag fra boka.
Kan kjøpes i bokhandel eller på nett på det røde nettshopfeltet nedenfor her.
Boka koster kr 299,- (fraktfritt i Norge)

Webshop

Sagnet om trollfjellene.

Sagnet om trollfjellene som ligger langs Nordlandskysten har vært fortalt i flere hundre  år. Dette er historien om trollenes dramatiske kjærlighetshistorie før de i kampens hete ble overasket av sola, - og ble forvandlet til stein. Jeg har tatt utgangspunkt i foto fra de ulike fjell i sagnet der de fjellene står den dag i dag. På noen  de fleste av bildene har jeg manipulert inn troll og figurer, – mens andre bilder står helt urørt. Leseren kan, - og bør bruke sin fantasi for å ”leke” historien inn i de virkelige fjellene, slik vi ser dem i dag.

Førstereisgutten / skårungen.

Når ungguttene skulle være med gamlekara på Lofotfisket for første gang måtte de lære seg hvor de skulle seile. For å huske dette bedre ble de fortalt en historie hvor de kunne kjenne igjen fjellprofilene, og dermed vite hvor de var.

Torghatten.

Lengst sør er Leka, og videre ser vi Torghatten som pila for gjennom.

De Syv søstre.

Lenger nord er fjellkjeden De Syv Søstre som er profilen til søstrene som det fortelles om i boka.

Svartisen.

Hestmannen er rytteren som sendte pila etter Lekamøya, og den ligger ut i havet vest for Svartisen.

Landego.

I nord har vi Landego og Vågakallen i Lofoten.